Makuavaruudet

Teen maut jakautuvat ensisijaisesti prosessointitavan mukaan seitsemään laajaan makuavaruuteen, jonka lisäksi on vielä erinäinen määrä erikoiskäsiteltyjä kummajaisia täysin omine makumaailmoineen. Seuraava lista luettelee nämä pääasialliset makumaailmat. Jokaisesta makumaailmasta mainitaan ensin tyypillisiä makumaailmalle ominaisia makuja. Tämän jälkeen annetaan suositus, millä teellä makumaailmaan tutustuminen kannattaa aloittaa, sekä ehdotus kahdesta seuraavasta teestä, joita vertailemalla kyseisen makumaailman ulottuvuuksia ja laajuutta on mahdollista luodata.
  • Japanilaiset vihreät
    • vehreä, merellinen, voimakas, kapea, makea
    • sencha -> matcha vs bancha
  • Kiinalaiset ja korealaiset vihreät, keltaiset ja valkoiset
    • ruohoinen, makea, pähkinäinen, kevyen kukkainen, hento, laaja
    • longjing -> biluochun vs huangshan maofeng
  • Sinivihreät, vähähapetetut oolongit
    • kevyen kukkainen, hedelmäinen, makea, kermainen, vehreä, paahteinen, laaja
    • dongding -> gaoshancha vs kevyesti paahdettu tieguanyin
  • Tummat, paahteiset oolongit
    • paahteinen, puinen, hedelmäinen, mausteinen, vahvan kukkainen, voimakas, pitkä
    • dahongpao -> shuixian vs vahvasti paahdettu tieguanyin
  • Darjeeling & Nepal
    • kukkainen, vehreä, hedelmäinen, kirkas, laaja, lyhyt
    • darjeeling first flush -> darjeeling second flush/autumnal vs nepal
  • Jälkifermentoidut heichat
    • maanläheinen, eläimellinen, täyteläinen, paahteinen, hedelmäinen, kukkainen, vehreä
    • shu puer -> vanha sheng puer vs nuori sheng puer / muu heicha
  • Vahvat tummat teet
    • täyteläinen, puinen, marjainen, mausteinen, paahteinen, makea, voimakas, karvas, pyöreä, pitkä
    • assam -> hongcha vs ceylon
  • Esimerkkejä erikoiskäsittelyistä ja kummajaisista
    • hōjicha (paahteinen)
    • vuosikertaoolongit (täyteläinen, karvas)
    • lapsang souchong (savuinen)
    • maito-oolong (kermainen)
{"value":"\n