Johdatus teehen ja teen maisteluun

Loading Map….
Aika
Fri 26.10.2012
18.00 – 20.00
0
iCal

Paikka


Tee kasvina ja juomana. Miten teetä maistellaan? Millaista teetä missäkin tehdään? Miten japanilainen vihreä tee eroaa kiinalaisesta? Mitä on gongfu-haudutus?

Tilaisuudessa tutustutaan eri teetyyppejä edustavia esimerkkiteitä maistelemalla teen makumaailmoihin. Maistelun ohessa välitämme osallistujlle tarpeelliset pohjatiedot sekä jaamme oheismateriaalia, jonka avulla voi jatkaa omaa tutustumistaan teehen ja teen maisteluun.

Sivuamme mm. seuraavia teemoja:

Paikalle mahtuu noin 15 osallistujaa. Ennakkoon voi ilmoittautua osoitteeseen uutos@uutos.fi tai Théhuoneella paikan päällä, varaamme ennakkoilmoittautuneille paikat. Veloitamme teestä, opastuksesta ja materiaalista 15 euroa kultakin osallistujalta. Kaikki Théhuoneen hyväksymät maksuvälineet käyvät.

Maistellut teet olivat:

  • Alkuheicha: Liu An -kori vuodelta 1999 Anhuista, Kiinasta
  • Sencha Tokujo, japanilainen vihreä tee (Théhuone)
  • Huangshan maofeng, kiinalainen vihreä Anhuista
  • Da Yu Ling, taiwanilainen kevyesti hapetettu oolong (Théhuone)
  • Darjeeling Risheehat Flowery, ensisadon darjeeling-tyyppinen tee Darjeelingista, Intiasta (Théhuone)
  • Luomu-shuixian, vahvasti hapetettu, paahteinen oolong Fujianista, Kiinasta (Théhuone)
  • Anhui Qimeng Hong, musta tee Anhuista (Théhuone)
  • Reseptin 7542 keltaisen merkin sheng puer 1990-luvun alkupuolelta

Jos haluat tuntea teen olemuksen, maista sitä yksin. Kaksin maistellessa teestä voi iloita; kolme voi maistaa teen maun, mutta kuuden tai seitsemän kesken teetä voi vain juoda.
— Chen Ji Ru (1558–1639), Majesteettista toimitettavaa kalliosohvalla

{"value":"\n