Esittelyt

Me Uutoksessa olemme kartuttaneet tietoamme ja ymmärrystämme teestä vuosien omakohtaisella kokemuksella ja tutkimuksella. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi palveluistamme ja teestä ylipäänsä. Tavoitat meidät kaikki sähköpostitse osoitteesta uutos@uutos.fi.

Uutoslaiset

Tekniikan tohtori Eetu Mäkelä (eetu.makela@uutos.fi, 050 307 0509) on Aalto-yliopiston tutkija ja opettaja sekä Teen ystävät ry:n hallituksen jäsen. Teetä hän on harrastanut vuodesta 2001 samaisin tutkijan ottein. Yhäkään Eetu ei usko mitään mitä ei ole itse todistanut, mutta teetä hän ei enää yritä hallita – parasta teetä tulee, kun suhtautuu teehen kuin ystävään, jonka kanssa istutaan alas ja keskustellaan.

Jari Nousiainen (jari.nousiainen@uutos.fi, 044 529 6324) aloitti kiinalaiseen teehen perehtymisen vuonna 2001 ja on siitä asti uppoutunut yhä syvemmälle teen kokemiseen, analysointiin ja sen kanssa hetkestä nauttimiseen. Filosofina Jari luottaa kuitenkin teekokemusten ja makujen tutkimisessa käsitteiden löytämiseen – yhteisillä nimillä, joilla teestä voi puhua, voi myös kysyä sopivat kysymykset.

 

Jesse Örö (jesse.oro@uutos.fi, 040 5929357) on ollut laatutietoinen teen juoja vuodesta 2007, askel kerrallaan juomasta on tullut intohimo, harrastus ja loputtoman syventymisen kohde. Teessä Jesseä kiehtoo sen moniulotteisuus; teetä voi juoda, kokea, analysoida. Teessä voi keskittyä johonkin tiettyyn makuun, maun vaiheisiin, suutuntuun, assossiaatioihin, psykofyysisiin vaikutuksiin, Qi-energiaan. Tällä hetkellä Jesseä kiehtovat vähemmän tunnetut vihreät teelaadut, ja näitä hän aikookin ensi satokaudella maistella.

Teetä juovat juovat sitä vapautuakseen maallisesta hälystä. Raskaan ruoan tai silkkipyjamien ystäville tee ei sovi. — Tien Yiheng, Kirjoitelma lähdeveden keittämisestä, ~1570

{"value":"\n